Szakszerű Duguláselhárítás Nyíregyházán

duguláselhárítás nyíregyháza

Biztosak lehetünk benne, hogy a duguláselhárítás Nyíregyháza városában is éppoly keresett szolgáltatás, mint bárhol máshol az országban. Hiszen nem számít, hol élünk, ahogy a mondás tartja, „a baj mindig a legrosszabbkor jön.” Igaz ugyan, hogy olyan bajról még nem hallottunk, ami jókor jött volna, ám kétségtelen tény, hogy egy dugulás valóban rendkívül kellemetlen lehet.

És mit tehetünk mi, jóravaló emberek, hogy a hétköznapokon ne kelljen eldugult mosogatóval, lehúzhatatlan vécével vagy eltömődött fürdőkáddal harcolnunk? Egyszerű! Három lehetőségünk van: a legjobb, ha egy kis odafigyeléssel megpróbáljuk megelőzni a dugulást.

Ha mégis jelentkezik a gond, akkor igyekezzünk némi házi praktikával saját kezűleg megszüntetni. És végül, ha meghaladja tudásunkat a probléma mértéke, érdemes szakemberhez fordulnunk. Jó hír, hogy a profi duguláselhárítás Nyíregyházán is igénybe vehető. És ha a helyzet megkívánja, vegyük is igénybe!

Ahol víz folyik, ott dugulás is lehet

 

Nem kell szakembernek lennünk ahhoz, hogy kikövetkeztessük: dugulás csak olyan helyen lehetséges, ahol csövek, vízvezetékek és lefolyók vannak. Azaz a konyhánk, fürdőszobánk és a vécénk a leginkább veszélyeztetett terület. Mindegyik helyiségben más lehet a dugulást kiváltó ok. Érdemes ezekről néhány szót ejteni, hogy a jövőben könnyebben elkerüljük a gondot. Kezdjük a konyhával!

Miért dugul el a mosogató?

A mosogatót bizony alaposan megdolgoztatjuk! Már akkor is állandó igénybevételnek tesszük ki, ha reményteljes szingliként csak magunknak készítünk ebédet. Egy többgyermekes család esetén pedig szinte egész napos nagyüzemben működik. Elég csak a naponta többszöri mosogatásra vagy a főzés-sütés közben a lefolyóba kerülő maradékokra gondolunk.

Ételdarabkák, morzsák, liszt, cukor, só, kávézacc, tojáshéj, használt olaj, mosogatószer és ezernyi más anyag kerül a lefolyó torkába. Persze sokan használunk mosogatógépet, ami csökkenti egy kicsit a terhelést, de a dugulás veszélyét nem hárítja el.

dugulás nyíregyháza

Tegye fel a kezét, aki még sosem majszolt morzsákat hullajtva péksüteményt a mosogató fölé hajolva, vagy nem szórta bele a lefolyóba a melegszendvicshez lereszelt sajt tányérra tapadt maradékát. Jó, jó, de a lefolyócsövet direkt erre tervezik, mondhatnánk ilyenkor. Ez igaz, sokat elbír a vezeték. A vízkő azonban előbb-utóbb megjelenik és egyre vastagabb rétegben megtapad a cső belső felületén.

Így kisebb hely marad a víz áramlására és a mosogatóba kerülő anyagok is könnyebben megtapadnak, még inkább leszűkítve a csövet. Igazi ördögi kör ez. Nem véletlen, hogy amennyiben nem tisztítjuk rendszeresen a vezetékeket, nagy eséllyel kialakul a dugulás. Sajnos sokszor még a tisztítás ellenére is.

Miért dugul el a zuhanyzó, kád vagy a vécé?

Nem jobb a helyzet a fürdőszobában sem, ahol szintén rengeteg oda nem illő anyag kerülhet a csővezetékekbe. Egy-egy frissítő zuhany, egy forró fürdő, borotválkozás, napi tisztálkodás, hajmosás, arcápolás… Mindegyik tevékenységhez használunk valamilyen krémet, gélt vagy egyéb kencét.

Egyszóval folyamatosan zúdulnak a lefolyóba közvetlenül vagy a bőrünkről lemosódva a különféle samponok, tusfürdők, fogkrémek, testápolók, arckrémek. Ezek túlnyomó része mesterségesen előállított vegyianyag. Ránk nézve ugyan nem károsak, de a csővezetékbe kerülve ragadós masszává válnak.

Így könnyebben megtapadnak és felgyülemlenek a testünkről származó hajszálak, szőrszálak, bőr-és körömdarabok. És akkor még nem beszéltünk azokról a tárgyakról, amelyek véletlenül esnek a lefolyóba: például törlőkendő, vattapamacs vagy fogselyem.

A tapasztalat szerint gyakran kerül a vécébe is oda nem illő anyag: kiöntött ételmaradék, virágföld vagy éppen macskaalom. Érdemes ezeket kerülni, mert problémához vezetnek, márpedig a toalett eldugulása mind közül a legkellemetlenebb dolog.

Van profi segítség!

Ha nem boldogulunk a közismert ecet, szódabikarbóna vagy vécépumpa bevetésével sem, akkor jól jön a duguláselhárítás Nyíregyháza városrészeiben is. A neten könnyen találunk tapasztalt és megbízható szakembert, aki gyorsan és megfizethető áron orvosolja a problémát!