Magas népszerűséggel bír a KG cső

kg cső

Amikor új eresz, illetve szennyvíz elvezető rendszerben gondolkodik, fordítsa figyelmét a KG cső irányába. Ez a speciális termékkategória olyan módon lettek kialakítva, ami maximálisan megfelel a különféle szabványoknak, miközben egyszerű vele a munka. Minimális ismeretekkel, szinte bárki elboldogul az ilyen vezetékek telepítésével.

Lakáson belül és kívül, föld felett, valamint az alatt, felfüggesztve egyaránt beköthető. A nem kívánt folyadékok gravitációs jellegű elvezetésére hozták létre. Sajátos narancssárgás színvilága egyértelműen jelzi, hogy KG PVC cső az, amivel dolga van.

Szürke elődjéhez képest jóval nagyobb ellenállóságról tesz tanúbizonyságot minden szempontból tekintve. Ne érje be ezért kevesebbel, csak a kiforrott technológiával, ami több évtizeden át kitart.

Mi az a KG cső pontosan?

 

A KG cső valamint az ahhoz tartozó idomok polivinilkloridból készülő vezetékek. A KG jelzés egy német kifejezésből (kunststoffgrundwasserrohr) ered, aminek jelentése talajvízcső. Vásárlás alkalmával viszonylag könnyű dolga van, ugyanis a vezetékeken többnyire fel vannak tüntetve a lényeges paraméterek, amilyenek a néveleges átmérő, falvastagság, gyűrűmerevség, a gyártó cég neve, gyártási szám, szabványok és egyéb műszaki adatok.

Alapvetően a KG cső méretek 1, 2, 3 és 5 m kiszerelésekben állnak rendelkezésre. Ezek összeillesztéséből, valamint alkalomadtán történő vágásokból állíthatja össze a kívánt hosszúságot, alakzatot tetszés szerint. A szakemberek egyik igazi kedvence, hiszen gyorsan telepíthető, könnyű a súlya, ezért szállítása sem okoz problémát.

Milyen előnyökkel bír a KG PVC cső?

Maga az anyag, amiből készül a KG PVC cső remekül viseli a különböző fizikai és kémiai hatásokat. Mivel nem csak a föld alatt, hanem a szabadba is telepíthető, ezért ellenáll a fokozott ultraviola sugaraknak, ami alapvetően a műanyagok egyik nagy ellensége. Természetesen az ütéseket nem viseli túl jól, ezért érdemes óvatosan bánni az elhelyezése során és föld alá való telepítés alkalmával először lehetőleg porózus anyaggal, például homokkal fedni, majd erre jöhetnek a nagyobb törmelék darabok.

Alapvetően a hidegvíz elvezetésében nyújt kimagasló segítséget. +40 ℃ visel el tartósan, de rövid ideig +60 ℃ sem okoz problémát. Kémiailag nem tesznek kárt benne a tisztítószerek, a sós elegyek, a lúgok, a savak, az agresszív gázok, az alkoholok és a szulfátok sem. A vízzáró képessége kimagasló. A benzol, aceton és benzin azonban oldhatja.

Gyors szerelést tesz lehetővé a KG cső

Az eltérő hosszúságú vezetékek mellett igen széles a KG cső idomok választéka. Ezek segítségével, amik el vannak látva gumigyűrű tömítéssel a nagyfokú folyadékzárás érdekében szinte bármilyen alakzatban kiképezhető.

Az összeillesztésnél még ragasztást lehet sikerrel alkalmazni. A GK cső idomok között megemlíthetők az olyan típusok, mint a csatlakozók, karmantyúk, szűkítők, végelzáró sapka, különféle ívek 15, 30, 45, 67, 87 fokos kiképzésben, elágazók, visszacsapó szelepek.

kg pvc cső

Beépítésnél fontos a tisztítóidomok alkalmazása, amik duguláselhárítás során megkönnyítik a munkálatokat. A csatorna tisztítás nem fog többé problémát okozni, ha van meghatározó pont, amin keresztül az esetleges tömődések egyszerűen megszüntethetők.

Milyen magasak a KG cső árak?

A mi a költségeket illeti, a KG cső árak széles határok között mozoghatnak. Ezt befolyásolják ugyanis a KG cső méretek, a falvastagságtól, de esetenként a forgalmazótól és még az aktuális gazdasági helyzettől egyaránt függhetnek. Az átmérők ugyanúgy döntőek, amiket 110-500 mm-es változatokban érhet el. Többnyire folyóméterenként az érték néhány 1000 Ft-ra tehető. A KG cső idomok pedig kialakításuk függvényében szintén hasonló árképzést mutatnak.

Ami viszont biztos, hogy a KG cső árak kifizetése megéri a befektetést, ugyanis akár 50 éven keresztül ellátják a feladatukat. Amennyiben okosan végzi el a telepítést és nem spórol az olyan kiegészytők rendszerbe illesztésével, amik az esetenkénti dugulások megszüntetését segítik elő, akkor a későbbi járulékos költségeket is minimalizálhatja, illetve rengeteg bosszankodástól kímélheti meg magát. Tervezzen előre és élvezze KG PVC cső nyújtott a pozitívumokat.