Duguláselhárítás Szombathelyen

duguláselhárítás szombathely

Bizonyára örömmel hallják Vas megye székhelyén, hogy a duguláselhárítás Szombathely környékén is könnyen elérhető szolgáltatás. Na jó, ez nyilván nem akkor hír a városban, mintha bajnokságot nyerne a Haladás együttese, de azért jó tudni, hogy probléma esetén profi szakemberekhez fordulhatunk.

Márpedig probléma sajnos előbb-utóbb mindig adódik. Ahol víz folyik, ott csővezeték is van, ahol csővezeték van, ott vízkő is keletkezik, és ahol vízkő keletkezik, ott bizony bármikor előfordulhat dugulás. Egyszóval számolnunk kell a vécé eltömődésével, a fürdőszobai lefolyó elzáródásával vagy éppen a mosogató bedugulásával.

Az utóbbi kettőt néhány napig még elviseljük, ám ha a mellékhelyiség használhatatlanná válik, az pillanatok alatt megszünteti megszokott komfortérzetünket. Ilyen esetben döntenünk kell: személyesen vesszük fel a harcot a dugulással vagy hívunk profi szakembert. Talán jobban járunk a megfelelő szakmai segítséggel, de azért nem árt számba venni, hogy milyen eszközökkel, szerszámokkal oldhatjuk meg saját kezűleg a gondot.

Duguláselhárító eszközök

 

Hatékonyság szempontjából az alábbi sorrendben következnek a bevethető eszközök: lefolyótisztítók, vécépumpa, csőgörény és duguláselhárító gép. A leghatékonyabb megoldás pedig természetesen egy tapasztalt szakember kihívása. Mivel az üzletekben kapható tisztítószerek működését mindenki ismeri, és használati utasítást is találunk a csomagoláson, így azokkal most részletesebben nem foglalkozunk.

Egy próbát megérnek a különféle színes-szagos termékek, de komolyabb dugulás esetén nem várható tőlük átütő eredmény. A vécépumpa több sikerrel kecsegtet, de használata csak akkor jelent megoldást, ha a lerakódás nem túl masszív és a dugulás nincs a vezeték távoli pontján.

A csőgörény vagy más néven csőpatkány már egy sokkal megbízhatóbb eszköz, ám használata némi szaktudást és tapasztalatot igényel. Lényegében egy hosszú acélhuzalból és egy csőtisztító spirálból áll, amelyet a lefolyón keresztül bejuttathatunk otthonuk csőrendszerébe.

dugulás szombathely

A művelet során a rendkívül hajlékony spirált az acélhuzal segítségével egyre mélyebbre toljuk a vezetékben, amíg el nem érjük a csőszakasz végét. Ezt követően visszafelé tekerve óvatosan kihúzzuk, majd többször megismételjük az eljárást. A csőgörényből vásárolhatunk manuális és elektromos változatot is.

A leghatékonyabb lehetőségünk egyértelműen az úgynevezett duguláselhárító gép. Ez gyakorlatilag egy speciális, nagynyomású, elektromos szívó-nyomó berendezés, amit a profi duguláselhárító szakemberek is előszeretettel használnak. Megtalálható a szaküzletekben és különböző webshopok választékában is, így bármikor vásárolhatunk egy modellt saját célra is.

A kínálat meglehetősen széles, sokféle típu közül választhatunk a különféle méret és teljesítmény alapján. Csak az a kérdés, hogy megéri-e beruháznunk rá, ha jó eséllyel csak egy-két alkalommal használjuk. És azt se felejtsük el, hogy a gép önmagában még nem garancia a sikerre. A duguláselhárítás egy speciális szakma, amihez nem elég a megfelelő eszköz megléte.

Tapasztalat és megfelelő szakmai tudás híján nem sokra megyünk. Ha nem a megfelelő módon végezzük el a beavatkozást, végül nagyobb kárt okozhatunk, mint amennyi hasznunk származik belőle. Ilyen esetben felértékelődik az elérhető duguláselhárítás Szombathely környékén.

Forduljunk bizalommal szakemberhez

Amennyiben hiába próbálkozunk a fent bemutatott duguláselhárító eszközökkel, célszerű inkább hozzáértő szakemberhez fordulnunk. Elég néhány kattintás az interneten és máris találunk a környéken olyan vállalkozót vagy profi csapatot, akik a szükséges tapasztalattal és a megfelelő szerszámokkal, berendezésekkel érkeznek. Egy felkészült mester általában csatornakamera használatával kezdi a munkát, azaz gondosan felméri a vezeték állapotát és a dugulás helyét.

A legtöbb esetben pár óra alatt megoldja a problémát. Valljuk be, a legtöbben csak akkor hívunk segítséget, ha már baj van. Ám érdemes pár évente egy átmosásra beruházni, mert a rendszeres tisztítások együttes összege is jó eséllyel alacsonyabb, mint egy nagyobb dugulás elhárításának a költsége.