Hogyan előzhető meg a dugulás a konyhai mosogató esetében?

konyhai mosogató

A konyhai mosogató tipikusan az a hely, ahol gyakran szembesülni dugulásokkal. Ezért sokszor még csak nem is a helytelen használat tehető felelőssé, bár tény, hogy a mindennapi szokások nagymértékben befolyásolják, meddig áll kifogástalan minőségben rendelkezésre a szaniter.

Mi okoz dugulást a konyhai mosogatóban?

Rengeteg bosszúsággal járhat az, ha a konyhai mosogató esetében nem folyik le a víz. Ilyenkor szinte használhatatlanná válik a konyha, hogy a kellemetlen szagokról és az állandóan jelen levő zsiradékról már ne is szóljunk. Nincs az ingatlan korához kötve a dugulás, viszont tény, hogy a rendszer idővel magától is elzsírosodhat. Ehhez persze hozzájárulhatunk azzal, ha túl sok mosogatószert használunk, amire, valljuk be, legtöbben hajlamosak vagyunk.

Dugulás megelőzés

A fokozott habképzés következtében több hab jut a rendszerbe, amely az ott már alapvetően jelen levő zsiradékkal egyfajta dugót képez. Ehhez már csak annyi kell, hogy a tányérokról némi ételmaradék kerüljön a lefolyóba, és máris kész a dugulás. A helyzet akár makaccsá is válhat, ezért nagyon fontos, hogy körültekintően mosogassunk, és ne kerüljön semmilyen darabos szennyeződés a lefolyóba.konyhai mosogató

A forró vízben történő mosogatás fontosságára talán felesleges is felhívni a figyelmet. Ez egyébként akkor is jó szolgálatot tehet, ha karbantartásról van szó. Hetente legalább egyszer öntsünk egy lábas forró vizet a lefolyóba, ez a zsiradékot leoldja a rendszer faláról. Adhatunk hozzá ecetet, szódabikarbónát, vagy mindkettőt egyszerre, így fokozott hatékonysággal dolgozhatunk.