Profi Duguláselhárítás Kecskeméten

duguláselhárítás kecskemét

Jó hír minden helybéli számára, hogy a duguláselhárítás Kecskemét környékén is egyszerűen igénybe vehető szolgáltatás. Akinek volt már hasonló problémája a városban, biztosan örül a dolognak. Akik pedig még nem élték át ezt a kellemetlenséget, jobban teszik, ha megjegyzik a lehetőséget.

Már csak azért is, mert dugulás bármikor előfordulhat. Az egyik nap még minden rendben, másnap már nem folyik le a víz a mosogatóban, eldugul a zuhanyzó, vagy ami talán a legrosszabb, nem lehet lehúzni a vécét és csak áll a víz a csészében. Brrrrrrr…

Már a gondolata is borzongató! Felmerülő gond esetén jobb azonnal igénybe venni a szolgáltatást, ha már egyszer van profi duguláselhárítás Kecskeméten is.

 

Azért is fontos a mielőbbi beavatkozás, mert egyrészt magától nem oldódik meg a probléma, másrészt minél tovább várunk vele, annál költségesebb lehet végül a javítás költsége. Érdemes azonban megismernünk néhány praktikus megoldást, amelyekkel egyszerűbb esetekben saját magunk, házilag is megszüntethetjük a dugulást.

Mit tegyünk, ha a vécében jelentkezik a probléma?

Az összes lehetséges csővezeték elzáródás közül egyértelműen az a legkellemetlenebb, ha a vécével akadnak gondok. Egy bedugult mosogatóval vagy fürdőkáddal pár napig még együtt tudunk élni, ám a mellékhelyiség dugulása már néhány óra alatt is jelentősen csökkentheti komfortérzetünket.

Van azonban néhány praktika, amivel mérsékelhetjük a kockázatot. Triviálisan hangzik, de attól még igaz: használat során figyeljünk a vízöblítés mennyiségére. Sok papírhoz érdemes sok vizet használnunk, hogy ne akadjon el a vezetékben. A megelőzés érdekében ügyeljünk a vízkőképződésre is, ami minden csőrendszernek a legnagyobb ellensége.

Érdemes rendszeres időközönként vízkőoldóval átmosnunk a vécé lefolyóját. Szintén segít a megelőzésben, ha nem tekintjük a vécét konyhamalacnak és nem öntünk bele ételmaradékot vagy szemetesbe való hulladékot. Persze így is bármikor előfordulhat dugulás.

dugulás kecskemét

Ha szerencsénk van, egy egyszerű vécépumpával megszüntethetjük a dolgot. Bármilyen kényelmetlennek is ígérkezik a feladat, célszerű dolgoznunk egy kicsit a megfelelő célszerszámmal. Próbálkozhatunk a különféle duguláselhárító termékekkel is, de komolyabb eltömődés esetén nagy sikert nem várhatunk el ezektől az folyadékoktól. Amennyiben nem tudjuk orvosolni a problémát, mindenképpen kérjük profi szakember segítségét.

Mi a megoldás eldugult kád vagy zuhanyzó esetén?

Ha szerencsénk van, talán csak a lefolyó nyílását takaró szűrőkorong tömődött el. A hajszálaktól és szőrszálaktól egy idő után megtelhet a hajfogószűrő, de hát épp ez a funkciója. Ilyen esetben egyszerűen tisztítsuk meg, de véletlenül sem a kádba vagy a vécébe öntsük a tartalmát.

Sajnos a legtöbb alkalommal nem ilyen egyszerű a megoldás és masszívabb dugulást kell megszüntetnünk. Jó eredményt érhetünk el már akár egyszerű forró vízzel is, ha alaposan átmossuk a vezetéket. Még hatásosabb, ha trisót, ecetet vagy szódabikarbónát alkalmazunk. És persze itt is bevethetjük az egyszerű, de hatékony vécépumpát.

Hogyan szüntessük meg a mosogató eldugulását?

Az első lépés az úgynevezett mosogatószifon ellenőrzése. Ezt általában a mosogatótálca alatt, a lefelé futó vezetéken találjuk meg és az „U”-alakú formájáról könnyen megismerjük. A leszerelése előtt érdemes egy vödröt helyeznünk a csővezeték alá, hogy felfogja az ilyenkor kifolyó vizet.

Amennyiben a szifon volt eltömődve, értelemszerűen tisztítsuk meg és máris megszüntettük a dugulást. Érdemes kipróbálnunk az ismert lefolyótisztító szereket is. A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha a termék tartalmát beleöntjük a lefolyóba, és néhány óráig állni hagyjuk. Így lesz ideje alaposan kifejteni a hatását.

Ha mindenképpen segítség kell…

A fent leírt módszerek sajnos sok esetben csak átmeneti megoldást nyújtanak, és előbb-utóbb visszatér a probléma. Egyszóval eljön majd az idő, amikor mindenképpen szükségünk lesz egy tapasztalt mester szaktudására. Ilyenkor érdemes böngészni az interneten, mert a profi duguláselhárítás Kecskeméten is elérhető!