Miért népszerű a kombinált sarokszelep alkalmazás?

kombinált sarokszelep

Gyakran megéri kicsit közelebbről megismerni a lakás kulcsfontosságú pontjain elhelyezkedő bizonyos gépészeti egységeket, amelyek között a kombinált sarokszelep kiemelt szerephez jut. A fürdő és a konyha azok a terek, ahol napi szinten gyakran fordul meg az ember és többnyire fogalma sincs róla, mennyire speciális rendszerek működnek ott éveken keresztül.

Csak akkor esik a fókusz ezekre, amikor valamilyen probléma merül fel, például a csapoknál, csöveknél elzáró szelepeknél valami szivárgása alakul ki. Bár a szerelvények gyártói igyekeznek minél minőségibb eszközöket életre hívni, amiről a gyakran sok éves garancia is árulkodik, de semmi sem tart örökké.

Ha valaki nem szakember és a szerelés minden formája távol ál tőle, úgy jó, ha van kéznél egy olyan vízvezeték szerelő telefonszáma, aki betéve ismeri a háztartás csőhálózatait és tudja, merre keresse a gyengepontokat. A kombinált sarokszelep beszerelése sok előnyt biztosít, de sérülése alkalmával jobb mielőbb javítani, cserélni azt, még mielőtt kisebb katasztrófa történne.

Kombi sarokszelep a kényelmes vízhasználatért

 

A sarokszelepek célja minden helyzetben biztonsági funkciók betöltése. Segítségükkel választhatók le egyes fogyasztók, vízkivételi pontok a javításuk, cseréjük idejére a fővezeték elzárása nélkül. Társasházakban ez mindenképpen kulcskérdés, de más körülmények között ugyanúgy jól jön.

A dupla sarokszelep célja, hogy egyszerre kétféle csap legyen használatba vehető. Többnyire mosogató vagy mosdó csaptelepek alá van telepítve olyankor, amikor a közelbe van a mosó-, illetve mosogatógép. Ekkor elérhető az, hogy amíg a készülék végzi a dolgát, addig a vízkiengedésre is nyílik esély a másik fogyasztón keresztül.

Ez a sarokszelep elosztó elv segíti fokozni a hatékonyságot minden területen, ezért megéri azt okosan kihasználni a kulcsfontosságú pontokon. A beszerelését jobb szakemberre bízni, aki azon túl, hogy kiváló alapanyagokkal dolgozik hosszabb távon garanciát vállal az elvégzett munkára.

A kombinált sarokszelep bekötése javítása és cseréje

Legyen az egy sarokszelep elosztó vagy mosógép sarokszelep, aminek a bekötése a cél az elő lépés minden körülmények között a fővezeték elzárása. Megfelelő felszereléssel, minőségi alapanyagokkal és némi szaktudással bárki megoldhatja a feladatot, de ezek bármelyikének hiányában fontos hozzáértő kezekre bízni azt.

kombi sarokszelep

Alapvetően a beszerelés egy felújítás, vagy fürdő, konyha alapoktól való felépítése során könnyebb. A csővezetékhez ilyenkor egyszerűen illeszthető hozzá a kombi sarokszelep, majd következhet a fogyasztó, csaptelep rákötése. A csere már egy nehezebb feladat, amire többnyire évek múltán kerül sor.

Ilyenkor viszont útban van a mosdó vagy mosogató szifonja, aminél fontos vigyázni nehogy megsérüljön a művelet során. Sokkal könnyebb a mosógép sarokszelep szerelése olyan formában, ha az csak az adott a készüléket szolgála ki. A kerámia betétek, teflon tömítések idővel elkopnak és nehezebbé válik a nyitás-zárás, netán elkezd csepegni a szelep.

Egy kombi sarokszelep szét-, majd összeszerelését tapasztalt mesteremberek végezhetik el a későbbi kellemetlenségek megelőzése érdekében. A javítás vagy csere utáni üzembe helyezés előtt pedig mindig legyen nyomáspróba végezve, ahol azonnal kiderül, ha valami nincs rendben.

A radiátor sarok szelep megkönnyíti a fűtési rendszer szerelését és vezérlését

A hagyományos valamint kombinált sarokszelep mellett ennek a biztonsági egységnek a fűtésrendszerben is komoly szerep jut. A fűtőtestek csatlakoztatása régen direktbe történt meg a vezetékekkel, ami sok fennakadást jelentett a javítások során. A radiátor sarok szelep közbeiktatásával már egyszerűen leválasztható a kalorifer, anélkül, hogy a teljes rendszerből le kellene ereszteni a fűtőközeget.

Voltaképpen elég csak elzárni a csapokat és kész a művelet. A termékek minősége kapjon kiemelt figyelmet, ugyanis a radiátor sarok szelep a gyakori hőhatások révén nagyobb terhelésnek van kitéve. Még a folyadék áramlásának szabályozásában is szerepet játszhat. Már a tervezési fázisban történjen meg a célirányos kiválasztása és így a későbbiekben élvezhetők az előnyei.