Esővíz szivattyúval megúszhatjuk szárazon

esővíz szivattyú

Ha már megtörtént a baj, akkor az esővíz szivattyú számít az egyetlen mentsvárnak, ami segít megszabadulni a nem kívánt víztömegtől. A kérdés, már csak az, hogy mikor milyen esővíz szivattyú alkalmazása ajánlott. Aki családi házban él, annak a legrosszabb rémálmai közé tartozik a beázott pince.

Esővíz szivattyúval a beázás ellen

Megeshet, hogy az épület hibás kivitelezés miatt, a nem megfelelő csatornahálózat miatt egy heves esőzés alkalmával betör a víz az alsó szintekre. Az időjárás manapság furcsa anomáliákat produkál, amikre nem könnyű felkészülni. Az esővíz szivattyú viszont viszonylag gyors segítségnek számít, hogyha már megtörtént a baj. Egy ilyen eszköz otthonra is beszerezhető és nem csak akkor vehetjük hasznát hogyha uszodává változik a mélygarázs. Visszacsapó szelep hiányában egyenesen a csatornahálózatból is felbugyoghat a szennyvíz a fürdőszobában.

Mikor válik szükségessé az esővíz szivattyúzás?

Maradjunk a vészhelyzeteknél, hiszen egy öntözőrendszer kiépítését előre megtervezhetjük, viszont a beázás a legváratlanabb pillanatban szokott történni. A legrosszabb, hogyha közben nem tartózkodunk otthon, vagy éppen éjszaka, alvás közben önti el a lakást a víz.

 

A csapadék víz betörhet a csatornából, befolyhat a nyitva hagyott nyílászárókon, a dugulás miatt is történhet beázás, ahogyan a csatornacső, illetve a nyomócső törés sem kíméli az ingatlant.

Esővíz szivattyúzás szakszerűen

Már említésre került, hogy ilyenkor életmentőnek számít, ha van a birtokunkban egy esővíz szivattyú, viszont a körülmények nem mindig engedik az adott típus használatát. Tehát nem mindegy, hogy mikor milyen esővíz szivattyút használunk. Ezért, ha nem boldogulunk a hirtelen kialakult problémával, akkor igényeljünk profi segítséget. A Duguláselhárítás vállalkozás példaértékű hatékonysággal dolgozik, hiszen a legtöbb esetben szárazra szivattyúzható a terület. Ehhez viszont többféle esővíz szivattyúra van szükség.

A szolgáltatásuk kiterjed Budapest minden kerületére, illetve Pest megye egész területére. A szennyvíz vagy esővíz szivattyúzás beázott raktárhelyiségek, pincék, garázsok, szuterének, aknák esetében egyaránt lehetséges.

Esővíz szivattyúkkal felfegyverkezve

A szennyvíz betörés általában nem jár akkora mennyiségű víztömeggel, mint amikor a nyomócső törése miatt ázik az ingatlan hosszú perceken vagy órákon keresztül. Ez viszont korántsem azt jelenti, hogy kisebb gondot jelent, hiszen a szennyvíz eltávolítása még csak részleges megoldása a problémának.

A darabos szennyeződésekkel telített szennyvíz szivattyúzása elektromos, daráló vagy aprító késes szivattyúval történik. Általában erre a célra egy ABS PIRANHA merülő szivattyú kerül felhasználásra. A felépítéséből és a paramétereiből adódóan maradéktalanul képes eltávolítani a szennyvizet és az erősen szennyezett csapadékvizet.

esővíz szivattyúzás

Sajnos még nem lehetünk teljesen nyugodtak, hogyha már megszabadultunk a szennyvíztől, mert az veszélyes kórokozókat tartalmaz, amiktől fertőtlenítéssel lehet csak megszabadulni.

Az 500 l/perc szállítási teljesítménye gyors és hatékony munkát tesz lehetővé, ami az 1,4 kW motorjának köszönhető. Az emelőmagassága eléri a 10 m-t és 30 mm szemcseméretig könnyedén megbirkózik a szilárd szennyeződésekkel. 220 V-os hálózatról működtethető.

Amikor nincs más választás és be kell vetni a nehéztüzérséget, akkor kerül elő a Honda benzinmotoros zagyszivattyú, ami akár több tízezer liter eltávolítására is alkalmas. Képes órákon keresztül az esővíz szivattyúzására 31 mm szemcseméretig és 8 m mélységig.

Révén ez egy felszíni szivattyú, ezért itt 8 m-es szívási mélységről beszélünk, míg az előbbi elektromos búvárszivattyú esetében a merülő magasság volt kiemelve. A két modell között jelentős a szállítási teljesítmény is, ezért evidens, hogy miért a benzinmotoros kerül bevetésre tetemes vízmennyiség esetén, hiszen 1640 l/perc szivattyúzására képes a 7,1 kW teljesítménye révén.