WC duguláselhárítás 5 lépésben

wc duguláselhárítás

Ha a toalett nem használható, annál kevés bosszantóbb dolog létezik. Amikor a probléma felüti a fejét, akkor rendszerint a házi megoldásokkal kísérletezünk, vagy a méregdrága vegyi anyagok mellett tesszük le a voksot. Ugyan ezek gyakran megoldást kínálnak, de fontos, hogy időben felismerjük, ha szakember segítségére van szükség. Lássuk, milyen alapanyagokat választunk legtöbbször, ha saját magunk szeretnénk a dolog végére járni.

1. Pumpálás, ami gyakran beválik

A WC duguláselhárítás során elsőként szinte mindannyian a jó öreg pumpa után nyúlunk. Erőteljes mozdulatokkal és időnkénti öblítéssel tényleg eredményeket érhetünk el. A kérdés csupán az, hogy mennyire tartósan. Abban az esetben, ha visszatér a dugulás, valószínű makacs dugulással állunk szemben.

2. Ecet+szódabikarbóna

A háztartásban kitűnő eredményekkel használhatjuk az ecetet és a szódabikarbónát. A kettő együttesen bevetve WC duguláselhárítás kapcsán is remek választásnak bizonyul. A költséghatékony megoldás a kellemetlen szagok elleni küzdelemben is segíthet, sőt, a csővezeték állapotát sem károsítja, mint oly sok erősen maró hatású vegyi anyag. A természetes és olcsó lehetőséggel mindenképpen érdemes néhány próbát tenni. Ha esetleg nincs otthon szódabikarbóna, akkor sütőporral is beérhetjük, bár ebből dupla mennyiséget használjunk, mint amennyire a szódabikarbónából szükség lenne.

3. Trisót a lefolyóba!

 

A trisó elsősorban a mosógép élettartamának meghosszabbítása kapcsán ismert, de WC duguláselhárítás során is alkalmazhatjuk azt. Egy flakonra lesz belőle szükség, amit este a lefolyóba kell önteni, és reggel forró vizes öblítéssel zárjuk a folyamatot.

4. Bórax nem csak penész ellen

Elsősorban a penész szövetekből történő eltávolításakor használjuk a bóraxot, de mind már oly sokszor bebizonyosodott, a WC duguláselhárítás során is hasznos választás lehet. A tapasztalatok szerint hatékonyabb, mint sok, az üzletekben kapható vegyi anyag. Fél pohár bórax lefolyóba öntése után kétpohárnyi forró víz következzen, majd 15 perc után öblítsük le az egészet szintén forró vízzel. Meglepően hatékony segítőtárs lehet az alapanyag.

5. WC duguláselhárítás: ne maradjon el a megelőzés!

A háztartásban előforduló problémákra is tökéletesen igaz, hogy inkább azok megelőzésére lenne célszerű fókuszálni, és nem a hibaelhárításra. Fontos, hogy ne kerüljenek a toalettbe olyan higiénia termékek, törlőkendők, vagy például macskaalom, amelyekkel a rendszer nem tud majd elbánni. WC duguláselhárítás során pedig célszerű felismerni az olyan makacs helyzeteket, amikor nem segítenek a házilagos módszerek. Ilyenkor a megbízható szakember nélkülözhetetlen a területen!