Villámgyorsan megoldható a duguláselhárítás Eger környékén

duguláselhárítás eger

Felettébb bosszantó, amikor otthonunkban valamelyik csővezeték elzáródik, hiszen az adott lefolyó ilyenkor használhatatlanná válik. A duguláselhárítás Eger profi csapata szerencsére a hét bármely napján gyors és hathatós segítséget biztosít, ennek köszönhetően pedig hamar megszabadulhatunk a kellemetlenségektől.

Sokszor azonban csak utolsó mentsvárként gondolunk arra, hogy szakembert hívjunk és jobb szeretnénk önállóan úrrá lenni a problémán. A csövek elzáródása esetén ugyanakkor egyáltalán nem mindegy miképp tesszük ezt és milyen eszközt vetünk be a siker érdekében.

A kívánt eredmény eléréséhez ugyanis figyelembe kell vennünk mi okozta a tömődést és annak eltávolításához miképp érdemes nekikezdeni. A duguláselhárítás Eger információi óriási könnyebbséget jelentenek ez ügyben, célravezető tehát megfogadni a tapasztalt szakik tanácsait.

Így járjunk el a konyhai lefolyó esetében

 

A legtöbb alkalommal a mosogatónál jelentkezik a baj, persze ez teljes mértékben érthető. Egyfelől ez van a legnagyobb használatnak kitéve, másrészt pedig ide kerül a leggyakrabban olyan anyag, aminek nem szabadna. Az ételmaradékok, különféle zsiradékok együttesen aztán idővel olyan tömör akadályt képeznek, amin végül már egy csepp víz sem tud áthatolni.

Amennyiben már idáig fajult a helyzet, akkor szinte biztosan felesleges különféle boltban kapható lefolyótisztító szerekkel próbálkoznunk, mert azok hatékonysága nem lesz elegendő. Természetesen ha épp van otthon valamelyikből, akkor egy kísérlettel nincs vesztenivalónk, de készüljünk fel arra, hogy ennél erőteljesebb módszert kell majd alkalmaznunk.

A duguláselhárítás Eger útmutatója alapján ilyenkor első lépésként a lefolyócsonk átjárhatóságát célszerű ellenőrizni. A leeresztő cső elzáródása könnyedén észlelhető, ehhez egy hosszabb pálcán kívül nincs is másra szükség. Ha nem találjuk meg a probléma forrását, akkor következhet a szerelés.

Ilyen esetben érdemes alapos munkát végezni és ha már szétbontjuk a szerelvényt, akkor tisztítsuk ki a szifont is, illetve ügyeljünk a gégecső optimális helyzetben történő visszarakására. Nagyon fontos, hogy a tömítéseknél körültekintően járjunk el, ugyanis ha azok félrecsúsznak, akkor az komoly szivárgáshoz vezethet.

A duguláselhárítás Eger szakemberinek tippje: pumpálni csak megfelelő módon!

Gyakorta megesik, hogy ennyivel nem ússzuk meg a dolgot és az elzáródás a vártnál jóval makacsabb, avagy egy távolabbi ponton található. Efféle helyzetben a pumpálás sokszor képes elmozdítani az eltömődést, mindössze arra kell figyelni, hogy azt a kellő technikával végezzük. Mindenekelőtt ellenőrizzük, miszerint a szifon jól van-e összerakva, nehogy a művelet közben essen szét.

dugulás eger

Ezt követően meleg, de semmiképp sem forrásban lévő vízzel töltsük fel a mosogatót, illetve a vezetéket. Ez két szempontból is kardinális lépés. Egyfelől a magas hőmérséklet segít feloldani az elzáródást okozó anyagot és amennyiben sikerrel járunk, a folyadék fogja leöblíteni azt. A pumpálás során ügyeljünk a vákuumra és készüljünk fel arra, hogy előfordulhat, miszerint akár negyed órán keresztül is dolgoznunk kell, mire a dugulást okozó matéria megmozdul.

A fürdőszobában is hasonlóképp járhatunk el, ugyanakkor ott a lefolyó szétszerelése mindenképpen ellenjavalt, ugyanis nagy esély van rá, hogy a tömítéseket nem tudjuk majd a megfelelő módon visszatenni. Ez pedig szivárgást okoz, ráadásul mire itt észrevesszük, addigra az már hatalmas károkat okozhat.

Próbálkozhatunk erőteljesebb metódusokkal is, például slaggal, esetleg háztartási boltból beszerezhető otthoni csőgörénnyel, ám masszív eltömődés esetén számolnunk kell azzal, hogy egyik sem válik be. Ilyenkor nincs más út, mint profi szakemberek segítségét kérni.

A duguláselhárítás Eger csapata évtizedes tapasztalatának köszönhetően még legkomplikáltabb helyzetekben is tökéletesen tisztában vannak azzal, melyik módszer alkalmazása a célravezető. Speciális gépparkjuknak köszönhetően a nehezen hozzáférhető csövek sem jelentenek akadályt és villámgyorsan megszüntetik a problémát.