Néha elég lehet a lefolyó szifon tisztítása is!

lefolyó szifon

„A konyhában nélkülözhetetlen a mosogató használata, éppen ezért egy dugulás a teljes helyiség kényelmére rányomhatja a bélyegét. Akkor sincs ez másként, ha egyébként mosogatógép áll rendelkezésre, hiszen az alapanyagok előkészítését mosogató nélkül igen nehéz lenne megoldani. Dugulás esetén azonban nem szükséges azonnal méregdrága vegyi anyagokra költeni, hiszen könnyen lehet, hogy a lefolyó szifon tisztítása is elegendőnek bizonyul.

Lássuk, hogyan működik ez!lefolyó szifon

Helyezzünk egy vödröt a szifon alá, és húzzunk gumikesztyűt. Némi bűzre és darabos szennyeződésekre mindenképpen számíthatunk, de ne felejtsünk el arra figyelni, hogy melyik csavart honnan szedjük ki, és főleg hová helyezzük átmenetileg. A korszerű mosogató szifonok egyszerűen szétszerelhetőek. Miután a lefolyó szifon tömítő csavarját meglazítottuk, távozik a vödörbe a víz. Amint ez megtörtént, leszerelhető a lefolyó szifon és kezdődhet a tisztítás. Ügyeljünk a tömítésekre is, ugyanis összeszereléskor ezeket is ajánlott a helyükre visszatenni.

A lefolyó szifon egy vödörben vagy lavórban egyszerűen átmosható és eltávolítható arról minden szennyeződés. Amint ez megtörtént, már következhet is az összeszerelés. A lefolyó szifon visszahelyezése után először csak lassan nyissuk meg a csapot, ezzel ellenőrizhetjük, nincs-e bárhol szivárgás, és a tömítéseket is a megfelelő helyre tettük-e vissza.lefolyó szifon

Amennyiben a házilagos lefolyó szifon tisztítás után is problémák adódnak, akkor próbálkozhatunk pumpálással, duguláselhárító vegyszerekkel, de az ecet és szódabikarbóna kettőse is érdemel egy esélyt. Ha azonban mindez nem hozza meg a várt eredményt, és a rendszer még mindig nem átjárható, akkor célszerű lehet szakember közreműködését kérni.”