Munkalehetőségek zöme a vidéki szakmunkások előtt

Munkalehetőségek zöme a vidéki szakmunkások előtt

Tanulni a legjobb befektetés – igen ám, de ez alatt nem csupán a diplomásokat értjük, sőt! Ha megnézzük, ma mekkora a hiány szakemberekből számos területen, legyen az a duguláselhárítás vagy más egyéb, egyértelműen látjuk, hogy mekkora a kereslet a jó munkaerőre. Aki kitanul egy szakmát, megfelelő tapasztalattal vértezi fel magát, nemcsak jó esélyekkel indul a munkaerőpiacon, de magas fizetésre is számíthat – vagy akár sikeres vállalkozást is indíthat.

Milyen vidéki szakmunkás álláslehetőségek adódnak?

A fehérgallérosok számára általában a nagyvárosok az elsők, ahol munkalehetőségért lehet kopogtatni. A szakmunkások számára jó hír, hogy vidéken is jó eséllyel megtalálhatják a számításaikat. Nézzük például Pécs városát, ahol számos álláslehetőség fellelhető, méghozzá széles rétegeknek. Legyen valaki szakmunkás, diplomás, bárminek a szakértője. Található például kertész munka Pécsett a pecsallas.hu lapon, valamint gépkezelői pozíciók, de még környezetmérnöki állás is.

Bármilyen munkát is keres, a PecsAllas.hu oldalán megtalálja az aktuális lehetőségeket kategóriákra bontva – az oldalon pedig álláskeresőként és munkáltatóként is lehet regisztrálni.

A tendencia alapján csak nő a szakmunkások iránti igény Magyarországon

 

Nem lehetne azt mondani, hogy a kétkezi szakemberekre való igény leszálló ágban lenne, sőt, a tendencia pont ellenkező irányba mutat. De ez érthető is, hiszen a jó szakemberekre mindig szükség volt, van és lesz is. A miniszterelnök is kiemelte nemrégiben egy beszédében, hogy a jövő az ő kezükben van, az új technológiáktól (pl. mesterséges intelligencia, robotok stb.) nem nekik kell félni elsősorban.

Ha megnézzük a kereseti lehetőségeket, szintén pozitív a kép. Akár alkalmazottként is kiemelt bérezésre tehet szert valaki, vállalkozóként pedig határ az ember ideje és energiája legfeljebb. Vidéken pedig még az az előny is megvan, hogy szájról szájra terjedhet, milyen jól is végezzük a dolgunkat!

Vidék, főváros, külföld, nyugat vagy kelet – a szakmunkásra mindenhol szükség van

A szakmunkások iránti kereslet nemcsak vidéken, hanem országszerte, sőt, nemzetközileg is jelentős. Míg a fővárosban és a nagyobb városokban a modern építkezések és ipari beruházások folyamatosan új munkaerőt igényelnek, addig külföldön is nagyra értékelik a magyar szakemberek tudását és megbízhatóságát. Egy jól képzett szakmunkás így jó eséllyel találhat munkát az unió országaiban is, ahol a magasabb bérek és jobb munkakörülmények további vonzerőt jelenthetnek. A lényeg tehát, hogy a szakmunkás bárhol is dolgozzon, biztos megélhetésre és hosszú távú karrierre számíthat, hiszen a minőségi munka mindenhol elismerést nyer.