Mindenre fényt derít a csőkamerázás

csőkamerázás

A duguláselhárítással kapcsolatban a legtöbbünknek van egy jól bevált teóriája, de valószínűleg egyik sem olyan hatékony, mint a csőkamerázás. Természetesen nem minden esetben indokolt azonnal egy ilyen csúcstechnológiát képviselő szerkezettel vizsgálódni a lefolyócsőben, de amikor komoly a baj, akkor mindenképp érdemes igénybe venni a csőkamerázás nyújtotta lehetőségeket.

Miért előnyös a csőkamerázás?

A dugulás elhárításakor általában vaktában lövöldözünk, azt remélve, hogy egyszer csak sikerül eltalálni a célt, ami ez esetben az elzáródás helyét jelenti a csővezetékben. Próbálkozhatunk vegyszerrel, magasnyomású mosóval, aminél sokkal hatékonyabb a womázás, de megvan rá az esély, hogy a csőgörénnyel is borítékolhatóvá válik a siker. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy egy szakember kezében ezek az eszközök rendszerint hatékonyabban működnek, már csak a minőségük miatt is.

A csőkamerázás révén láthatóvá válik a dugulás oka, illetve annak a pontos helye is meghatározható, ami rendkívül megkönnyíti a probléma megoldását. Olykor egy új építésű ház esetében is gondot jelenthet meghatározni azt, hogy pontosan hol húzódnak a csővezetékek.

 

Egy régi háznál ez még komolyabb kihívást jelenthet, hogyha nem áll a rendelkezésünkre egy ilyen modern berendezés, amivel elvégezhető a csőkamerázás. Ha elreped, eldugul a szennyvízlefolyó, akkor előfordulhat, hogy a vezetékben felgyülemlett utat tör magának és egy nem várt ponton bukkan elő.

De ez még korántsem jelenti azt, hogy pontosan azon a helyen kell kibontani a talajt mert nem lehet ez alapján meghatározni, hogy a szennyvíz mekkora utat tett meg odáig a probléma eredeti forrásától. Ez viszont a csőkamerázás segítségével pontosan meghatározható. Nem kell felásni az egész utcafrontot, udvart stb.

További előnye az, hogyha láthatóvá válik a dugulás oka, akkor célirányosan megkezdődhet a duguláselhárítás. Ebből a szempontból egy kimondottan időtakarékos módszernek számít. Nem kell végig próbálgatni minden eszközt és módszert, azt remélve, hogy az egyik talán segíteni fog.

csőkamerázás árak

Utána meg bosszankodva vesszük tudomásul, hogy hiába próbálkoztunk, hiszen a gondot a rossz kivitelezés vagy omlás okozta. Egyik sem túl szerencsés helyzet, viszont sokkal jobbak a kilátások, hogyha ügyfélként tisztában vagyunk azzal, hogy milyen segítséget érdemes ilyenkor igénybe vennünk.

A csőkamerázás szemmel látható bizonyítékot szolgáltat

Nincs kellemetlenebb annál, amikor tetemes összeget áldozunk az új csatornázásra, illetve a kivitelezés teljes egészére, mégis elmarad a várt, problémamentes végeredmény. A vízelvezetés nem működik megfelelően, ami előtt értetlenkedve állunk, hiszen egy vadonatúj rendszer került kiépítésre, ami ráadásul alaposan próbára tette a pénztárcánk tűrőképességét.

Hiába fordulunk a biztosítóhoz, bizonyíték hiányában nem sokat tud tenni. Viszont a csőkamerázás egyértelmű bizonyítékként szolgál arra, hogy a nem megfelelő anyaghasználat vagy a hibás kivitelezés, egy szóval hanyagság miatt alakult ki a probléma.

A csőkamerázás menete gyors és egyszerű

A saját LED fényforrással rendelkező, 4 bar nyomásig vízálló Rothenberger I2000 minikamerával, akár egy 60 m-es szakasz is átvizsgálható duguláselhárítás előtt és után, amiről igény szerint DVD felvétel készthető. A színvonalas szolgáltatás további előnye, hogy a csőkamerázás árak kifejezetten kedvezőek és nem tartogatnak semmilyen, utólagos rejtett költséget.

A csőkamerázás árak az épület típusától is függnek. Más díjakkal kell számolni egy panel esetében és más árazásra számíthatunk egy családi ház vagy egyéb épület duguláselhárítása esetén. A csőkamerázás árak előzetes megbeszélés alapján határozhatóak meg. A megbeszélt összeg a későbbiekben nem változik.

Sokat számítanak az adott körülmények és az, hogy melyik kerületben van szükség a szolgáltatásra. A weboldalon feltüntetett árak elsősorban a 3. és 15. kerületre vonatkoznak, de telefonos egyeztetést követően eltérő helyszínen is elvégezhető a kamerás csatornavizsgálat, illetve a szakszerű duguláselhárítás.