Lefolyótisztítás házilag: mikor hívjunk inkább szakembert?

lefolyótisztítás házilag

Problémák vannak lefolyóival? Rendszeresen visszafelé folyik a szennyvíz, vagy lehetetlen azt leengedni? Nincs olyan ingatlan, amely esetében ne találkozhatnánk dugulásokkal. A háttérben elsősorban a szaniterek nem megfelelő használata áll, de az is előfordulhat, hogy egyszerűen elzsírosodott a rendszer, és az idő múlása nyomta rá a bélyegét arra.

Néha a házi praktikák is beválnak!

Kezdetben sokan azt gondolják, hogy elég csupán a pumpálás és némi duguláselhárító vegyi anyag. Könnyen lehet, hogy ez valóban be is váltja a hozzá fűzött reményeket, de sajnos nem mindig van ez így. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a makacs dugulások vissza-visszatérnek, és előbb vagy utóbb szükség lehet profi segítségre. Lássuk, mikor érdemes szakember mellett dönteni!

A pumpálás vegyi anyagok nélkül néha bizony nem sokat ér. A szaküzletek polcai tele vannak eltérő márkák különféle erősségű és összetételű készítményeivel. Ezekkel érdemes azonban óvatosan bánni, ugyanis nagy mennyiségben károsíthatják a rendszert. Ha a lefolyótisztítás házilag történik, akkor ne keverjünk soha többféle vegyszert, ugyanis az egészségre káros anyagok szabadulhatnak fel. Válasszunk ki egyet, és próbálkozzunk azzal többször egymás után. Ha nem vezetnek eredményhez próbálkozásaink, akkor bizony könnyen lehet, hogy inkább szakemberre célszerű bízni a munkálatot.

 

lefolyótisztítás házilag

Visszafelé folyik a toalettből a szennyvíz? A probléma bizony azonnali odafigyelést igényel, ugyanis az ingatlan higiéniájára nyomhatja rá bélyegét a kialakult helyzet. Ilyenkor sajnos akár a kertben található csövek törése is állhat a háttérben, így ilyen esetben a lefolyótisztítás házilag nem vezet eredményre. Legjobb, ha azonnal szakembert hívunk, még mielőtt elöntené a toalett tartalma a lakást. Gyanús jel lehet az is, ha esőzések után fordul elő a probléma, hiszen ilyenkor az esővíz és a talajvíz együttesen nyomják visszafelé a csőben a tartalmat. A profi segítség elmaradhatatlan!

A jó szakember megéri a pénzét

Nedves falrészek és indokolatlanul magas vízdíj? Már az első jelek arra kell, hogy felhívják figyelmünket, csőtöréssel van dolgunk. A lefolyótisztítás házilag ilyenkor mit sem ér, célszerű elzárni a vizet és azonnal tárcsázni a megfelelő, lakóhelyünkön tevékenykedő szakember számát. Ilyenkor nem számít, ha hétvége van, hiszen a mihamarabbi megoldás akár az ingatlan állagmegőrzése érdekében is kiemelt jelentőséggel bír.

Fontos, hogy a takarékoskodás miatt ne menjünk bele olyan helyzetekbe, melyek tovább ronthatják a szituációt. A lefolyótisztítás házilag ugyan beválhat a kisebb dugulásoknál, de érdemes látnunk, mikor nő túl rajtunk a feladat. Előfordulhat, hogy olcsóbban megússzuk a helyreállítást, mint azt gondolnánk, és ha nem csőtörésről van szó, akkor fél órán belül újra átjárhatóvá tehető a rendszer a profi eszközökkel és a szakember tudásával.