Lefolyó tisztítás gyorsan, egyszerűen

lefolyó

A lefolyó aktív részese annak, hogy a konyhát, a fürdőszobát kényelmesen tudjuk használni. De mi a helyzet akkor, ha nem folyik le a víz? A helyzet rengeteg bosszúsággal jár, ezért természetes, hogy mihamarabb szeretnénk azt orvosolni. Az üzletekben számos duguláselhárító vegyi anyag közül válogathatunk, ám ezek rendszerint akkor nincsenek otthon, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk.

Házi praktikák dugulás ellen

Mielőtt azonban elkeserednénk, érdemes tudni, hogy vannak olyan alapanyagok, melyek általában minden háztartásban megtalálhatóak, és eredményesen bevethetőek a dugulás ellen. Cikkünkben most a legkézenfekvőbb megoldásról szólunk, amely sok esetben segítséget nyújthat a lefolyó dugulás ellen. Nem más ez, mint az ecet és a szódabikarbóna párosítása.

A két alapanyag külön-külön is csodákra képes a háztartásban, és a természetes módszerek kedvelőinek körében nagy népszerűségnek örvendenek. Az ecet kiváló vízkőoldó, szagtalanító, és remek általános tisztítószerek is készíthetőek felhasználásával. A szódabikarbónával is hasonló a helyzet, ráadásul ez az alapanyag a szépség érdekében is bevethető. Webáruházakban nagy kiszerelésben is kedvező áron érhető el, érdemes tehát egy-két kilós kiszerelést otthon tudni belőle.

Első lépés a pumpálás

 

A lefolyó dugulása esetén tegyünk néhány próbát a pumpával, hiszen a kisebb dugulásoknak akár ilyen egyszerűen is a végére járhatunk. Ha azonban néhány nekifutással nem járunk sikerrel, akkor jöhet a két természetes, ám nagyon hatékony alapanyag. Elsőként szórjunk szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk arra ecetet. Amennyiben kis mennyiségben nem járunk eredménnyel, úgy önthetjük bőven mindkét anyagot.

Ecet és szódabikarbóna

Arra számítsunk, hogy az ecet pezsgő hatást vált majd ki a szódabikarbónából, ám a páros hatékonysága éppen ebben rejlik. Hagyjuk hatni legalább egy órán keresztül az elegyet, majd öblítsük át a rendszert forró vízzel, szükség esetén pumpáljunk. A tapasztalt házilagos duguláselhárítók jól tudják, hogy a pontosan kimért mennyiségek nem mindig hozzák meg a hatást. Ilyenkor a lefolyó átjárhatóvá tételének érdekében ne sajnáljuk az alapanyagokat, kárt ugyanis természetességük révén nem tehetünk velük a rendszerben.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy ha a természetes megoldások, sőt, akár a duguláselhárító vegyi anyagok sem hozzák meg a kívánt eredményt, akkor bizony célszerű szakembert hívni a dugulás megszüntetéséhez.