Könnyen megoldható a dugulás elhárítása a konyhában

dugulás elhárítása a konyhában

Akkor kell mindenképp szakembert hívni, hogyha a következő módszerek egyike sem válik be. A dugulás elhárítása a konyhában többféle módon lehetséges. A vegyszeres tisztítással próbálkozik valószínűleg mindenki először több kevesebb sikerrel, holott a reklámok egytől-egyig azt ígérik, hogy ezek a drága vegyszerek tökéletes munkát végeznek. Ha ez a módszer csődöt mond, akkor itt az ideje szó szerint felvenni a kesztyűt és valami mással próbálkozni.

Felszerelések és eszközök

Nem árt védőfelszerelést viselni, ami gumikesztyűből és egy védőszemüvegből is állhat, mert a lefolyócsövekben sok kórokozó szokott tanyázni. Egy hosszú, vékony pálcával meg lehet próbálni eltávolítani a szennyeződéseket, ami miatt nem képes lefolyni a víz. Ez sokszor segíteni szokott, amikor sor kerül a dugulás elhárításra a konyhában. De lehet próbálkozni különféle anyagokkal, amik megtalálhatóak a konyhában. Ezeknek segítségül lehet hívni a zsíroldó hatását. Az ecet, szódabikarbóna, kóla, forróvíz és ezeknek a kombinálásával nagyszerű eredményeket lehet elérni.

Duguláselhárítás egyszerűen

Nem árt odafigyelni arra is, hogy miközben a lefolyócsőben matatunk ne tegyük tönkre. Egy hegyes tárggyal könnyen ki lehet szúrni a flexibilis csövet. Aki tudja, miként kell szétszedni, az megpróbálkozhat a szifon tisztításával is. A dugulás elhárítása a konyhában, de a fürdőszobában is megvalósítható a kádak esetében. Azonban itt óvatosabban kell eljárni és ha egy mód van rá, akkor mellőzzük a szerelgetést.

Bízzuk a profikra a munkát!

Ha a nehezen hozzáférhető helyeken elmozdul egy tömítés, akkor a víz szivárogni fog és muszáj lesz hívni a szerelőt. A dugulás elhárítása a konyhában például egy vizes takarítógéppel is működhet. De, ha ilyen nincs kéznél és a szippantás nem megvalósítható, akkor megpróbálhatjuk segítségül hívni a víznyomás erejét. Egy slagot a lefolyóba nyomva beleereszthetjük a vizet, ami kidugíthatja az eltömődött vízvezetéket. A spirálos csőgörény használata szintén megengedett, amennyiben lehetőségünk van beszerezni egy minőségi változatát.