Hogyan válasszunk szakembert vízbekötéshez?

vízbekötés

Vízbekötés vált aktuálissá? Nem bízná akárkire a feladatot? Az építkezés szerteágazó feladatokkal jár együtt, melyek között a különféle rendszerek kiépítése kiemelt jelentőséggel bír. Ha ezek nincsenek rendben, annak az ingatlan kényelmes használata látja kárát.

Korántsem mindegy azonban, hogy például a vízbekötés feladatát kire bízzuk. Mi alapján válasszunk szakembert? Melyek lehetnek az intő jelek, hogy más mellett lenne inkább érdemes letenni a voksot? Cikkünkben ennek szeretnénk utánajárni.

Minden a szakértelemmel kezdődik

Mert tapasztalat hiányában hiába megy az elmélet, az még nem garancia semmire. Tehát fontos alaposan utánajárni, hogy az adott személy rendelkezik e megfelelő szaktudással a tökéletes kivitelezést illetően. Sajnos vannak nagyon jó színészek is ebben a szakmában, akik a megtévesztés mesterei. Bizony a jó marketing és egy jól begyakorolt szöveg könnyen megtévesztheti a mit sem sejtő ügyfeleket.

A pozitív vélemények a legjobb ajánlólevelek

 

A szolgáltatást hirdető weboldalt bármelyik szakember el tudja meggyőzően készíteni. Ugyan sokan ez alapján választanak, de a pozitív vélemények sokkal inkább követendőnek bizonyulnak. Ha van az ismeretségi körben olyan, aki nemrég építkezett, intézte a vízbekötés feladatait, akkor megéri kikérni véleményét. Ha elégedett volt egy csapattal, akkor talán nem is kell tovább keresgélni.

A világhálón is elérhetőek olyan fórumok, ahol ingatlan tulajdonosok osztják meg egymással tapasztalataikat a témában, sőt, hasonló Facebook csoportok is léteznek. Használja ki a világháló kínálta előnyöket!

Nem minden az ár

A legolcsóbb megoldással aligha találhatjuk meg számításunkat. A munkájukat kifogástalanul végzők nem véletlen vannak a tavasztól induló hónapokban betáblázva még a magasabb árak ellenére is. Ha a határidők betartása, a kivitelezés terén is megbízhatóságot várunk el, akkor jobb, ha elfogadjuk, hogy ennek ára van.

Személyes szimpátia

Ugyan a szakértelem gyakran nem kötött ahhoz, mennyire szimpatikus valaki, mégis döntő szempontnak számít a választáskor a személyes szimpátia. Az ingatlan kialakítását legtöbben olyan személyre bíznánk, aki nem csak kifogástalanul végzi munkáját, hanem emberként is jó együttműködni vele. Vízbekötés kapcsán sincsen ez másként.

vízbekötés

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha sikerül a megfelelő szakembert megtalálni, azzal sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. A vízbekötés az ingatlan beruházás fontos lépése, bízza azt profikra, akik előzetes korrekt árajánlattal is rendelkezésre állnak.

A vízbekötéssel járó ügyintézés

Ügyfélként a Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálati irodáján, ingyen beszerezhető szolgáltatás-igénybejelentő adatlapon kérvényezhetjük a vízbekötést. Miután a vízszolgálató elfogadta a kérelmet, megkapjuk azokat a feltételeket, amiknek eleget kell tenni a kivitelezés során. Továbbá a szerződési és a bekötés elkészítésére vonatkozó ajánlatokat is kézhez kapjuk.

Jó hír, hogy 2017 július 1. óta a közműcsatlakozás díjmentessé vált a családok és a kis- és közepes vállalkozások részére, illetve az ezzel kapcsolatos eljárási díjak is csökkentek vagy szintén ingyenessé váltak.

Viszont egy a vezetékes vízhálózattól különálló, önellátó rendszer kialakítása már a mi zsebünket terheli. Logikus, hogy ebben az esetben fontos alaposan utánajárni annak, hogy kire bízzuk a munkát, hiszen ez esetben nem a közműhálózat által kirendelt szakember végzi a vízbekötést.

Mitől függnek a vízbekötés költségei?

Nagyon sok körülménytől függ, hogy mennyibe kerül egy víz bekötés. Ezért a munkálatok megkezdése előtt érdemes felmérni minden tényezőt, mert így nagyjából kiszámolható, hogy milyen összegre számíthatunk. Először is azt kell megállapítani, hogy jogosultak vagyunk-e az állam által biztosított díjmentes vízbekötésre vagy sem.

Ha saját zsebből kell finanszíroznunk a víz bekötés menetét, akkor számolnunk kell a szakember munkadíjával. Nem mindegy, hogy egy új vagy régi épületről van szó és nekünk kell beszereznünk az ehhez szükséges anyagokat is. A mellékmérők felszerelése például nem számít új bekötésnek, ezért ne legyünk meglepődve, hogyha ezért díjat kell fizetnünk a szolgáltatónak.