Eldugult WC: melyek a leggyakoribb okok a háttérben?

eldugult wc

„A tökéletesen funkcionáló toalett az otthon elmaradhatatlan eleme. Hiányát csak akkor érezzük igazán, ha probléma adódik vele. Az eldugult WC igen sok kellemetlenséget okozhat, és tulajdonképpen az egész ingatlant használhatatlanná teszi. Éppen ezért nem kérdés, hogy a mihamarabbi duguláselhárítás nélkülözhetetlen.

Mit tesz a hazai ingatlantulajdonos ilyenkor?

Elsőként a pumpát és a duguláselhárító vegyi anyagokat választja. Ez utóbbiak gyakran csillagászati összegekbe kerülnek, és sok esetben nincs garancia arra, hogy valóban beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Túl sokáig nem érdemes próbálkozni a vegyszerekkel, azok ugyanis erősen maró hatásúak. Keverni még kevésbé ajánlott azokat, ugyanis az egészségre káros gázok szabadulhatnak fel. A legjobb, ha az eldugult WC esetében szakember segítségét kérjük.eldugult wc

A dugulás okai

Az ismételt eldugulás megelőzésének érdekében nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen okok állnak legtöbbször a dugulás hátterében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a toalettbe nem illő tárgyak szinte biztosan duguláshoz vezetnek. A női higiéniai termékek, a nedves törlőkendők helye a kukában van, erről ne feledkezzünk meg. A vendégek dolgát is megkönnyíthetjük azzal, ha rendszeresítünk egy kukát a toalett helyiségében.

 

A használt macskalom szinte azonnali dugulást okoz, ugyanis erőteljes nedvszívó képességgel rendelkezik és megül a rendszerben. Persze az sem mindegy, hogy mennyi vizet használunk a lehúzáshoz, ugyanis a WC papír is fel tud torlódni, s innen már csak egy lépés a rendszer eldugulása.eldugult wc

Ugyan ritkábban fordul elő, hogy a kerti csőtörés áll a felfelé folyó szennyvíz hátterében, de ha ez a probléma felüti a fejét, akkor bizony komoly gonddal állunk szemben. Ilyenkor rendszerint nagyobb esőzések után indul meg felfelé a szennyvíz, és a lakás higiéniájára is jelentősen rányomja a bélyegét az egész. A szakember közreműködésével végzett csőcsere megoldhatja a problémát, ám tartósan csak akkor bizonyul ez megfelelőnek, ha eltávolítjuk a csövek mentén fekvő, jelentős gyökérzettel rendelkező növényeket. Ezek bekúszhatnak a csövek repedéseibe, és idővel szétfeszítik azokat.

Az eldugult WC valós probléma, amely azonnali beavatkozást igényel. A házilagos megoldásokon túl a szakember közreműködésén is megéri ilyenkor elgondolkodni. Néha magasabb költségekkel járhat az, ha halogatjuk a szakember kihívását.”