Duguláselhárítás Békéscsabán kompromisszumok nélkül

duguláselhárítás békéscsaba

Mert bizony ebben a szakmában néha eleget kell tenni néhány kellemetlen kompromisszumnak, hiszen a duguláselhárítás Békéscsaba térségében is elég kellemetlen szokott lenni. Legalábbis akkor, hogyha azt sem tudjunk, hogy hogy álljunk a dologhoz. Elég egy rossz mozdulat és máris eláraszthatja a helyiséget a lefolyóból kiömlő szennyvíz.

Duguláselhárítás Békéscsaba – Időt és pénzt takaríthatunk meg

Mert kontárkodni minden téren lehet, viszont egyáltalán nem kifizetődő. Vegyünk pl. egy alaphelyzetet, amikor nem akar távozni a koszos, zsíros mosogatóvíz a konyhai mosogatóból. Szerencsére nem olyan nagy a baj, nyilván az alatta található gégecső dugult el. Ezt sok esetben egyszerűen csak ki kell húznunk a falból, ami a mozgatás hatására máris kidugul. Igen ám, de a stressz és a sietség miatt elfelejtettünk valamilyen gyűjtő edényt helyezni a cső alá és máris úszik az egész konyha.

A fürdőszobában pedig a kádból nem óhajt távozni a víz. Itt már okosabban járunk el és kimerjük azt, majd valahogy megpróbáljuk szétbontani a lefolyót. Ha van egy szervizajtónk, akkor viszonylag egyszerűen hozzáférhetünk a lefolyócsőhöz, de ha nincs akkor valószínűleg az egyik csempét kell óvatosan eltávolítanunk, mivel amögött leledzik majd a lefolyóhoz vezető elérési út.

 

A bajok már ott kezdődhetnek, hogy véletlenül eltörjük ezt a csempelapot, ami a szervizajtót hivatott helyettesíteni kellemesebb összkép érdekében. Ha sikerül is szétszedni a lefolyót, egyáltalán nem biztos, hogy össze is tudjuk rakni. Lehet, hogy már elrozsdásodott a csavar feje, ezért nem lehet visszaszorítani, de az is előfordulhat, hogy az erőltetés közben elroppantjuk az egyik műanyag alkatrészt.

Néha pedig a tömítések is megadhatják magukat. Ekkor aztán kezdődik a kálvária és elindulunk beszerezni egy új lefolyócsövet, tömítést stb. Csak pazaroljuk az időnket és a pénzünket is, hogyha elnézzük és nem olyan méretet vásárolunk, mint amilyen az eredeti volt

Duguláselhárítás Békéscsaba – A színvonal és a profizmus találkozása

A fentiekben csupán két teljesen általános példa került megemlítésre, hiszen más és más szituációk is előfordulhatnak, hogyha a duguláselhárítás Békéscsaba valamelyik háztartásában nem a megfelelő módon történik. Ez most nem azt jelenti, hogy mindenki, mindent kötelező módon elbaltázhat, viszont egy erre szakosodott egyén gyorsan és tisztán kivitelezve egycsapásra megoldja a problémát, még a legmakacsabb dugulás esetén is.

békéscsaba dugulás

Amikor felkérjük a duguláselhárító szakembert, akkor mindenképp közöljük vele a körülményeket, mert így felkészülten fog érkezni a helyszínre. Minden részlet számít, még az is, hogy van-e parkolási lehetőség a környéken vagy sem. Így nem kell hosszú perceken át parkolóhelyet keresnie, ahelyett, hogy már a probléma megoldásán ténykedne.

Konyha vagy fürdőszoba, esetleg ereszcsatorna, vagy szennyvízelvezető. Milyen mélyen lehet a dugulás, milyen átmérőjű a csővezeték. Még ha nem is szolgáltatunk pontos adatokat a felsoroltakkal kapcsolatban, már akkor is sokat segíthetünk abban, hogy minél gördülékenyebben végezhesse a munkáját.

A duguláselhárítás Békéscsaba területén nem probléma többé

A régi építésű házaknál a csővezetékek nem voltak felkészítve a mai kor életstílusához. Akkoriban még sokkal „lassabban“ éltek az emberek, nem maradt utánuk ennyi hulladék. Hogy miért fontos ezt megemlíteni? Azért, mert a konyhai maradéknak egy része bizony a lefolyóban landol, ami egyáltalán nem helyes megoldás.

Látszólag egy pillanat alatt megszabadulhatunk az ételmaradéktól, mégis valahol annak egy része lerakódik, odatapad, bomlani kezd, majd jönnek a kellemetlen szagok és előbb-utóbb a csővezeték teljes elzáródása.

Az újépítésű házaknál pedig azt gondolhatnánk, hogy minden teljesen rendben van, hiszen hosszú időn keresztül nem kell fájjon a fejünk a dugulás miatt. Ami alapesetben így is van, de mi a helyzet akkor, hogyha a kivitelező elnézett egy könyököt, vagy rossz szögben állította be a vízelvezető rendszer egyik elemét?

Ez sajnos a legtöbb esetben már csak élesben szokott kiderülni, amikor a csövek felett megkötött a beton. Sajnos egy rosszul megtervezett lefolyórendszer is gyakran eldugulhat.