Dugulás megszüntetése házilag könnyebb, mint hinnénk

dugulaselharitas

Vajon minden esetben érdemes szakembert hívni, vagy léteznek olyan módszerek, amik segíthetnek elhárítani például a konyhai mosogató dugulását? Szerencsére nagy eséllyel megoldható, a dugulás megszüntetése házilag. Nem kell hozzá más, csak egy kis kitartás, hiszen számos bevethető trükk létezik, amiket sikerrel lehet alkalmazni. Gyakran elég csak egy hosszú pálca, amit benyomhatunk a lefolyóba.

Duguláselhárítás egyszerűen

Ezzel ellenőrizni lehet, hogy van-e benne valami, ami a lefolyó víz útját állja. Ha ez nem segít, akkor következik a szifon kitakarítása. Nem nehéz szétszedni, aki úgy érzi elboldogul ezzel a feladattal, az nyugodtan megpróbálkozhat. Na de mi van még, amivel a dugulás megszüntethető házilag? A konyhában fellelhető szerek is segíthetnek. A konyhai dugulásokat, általában a csővezeték valamely részén felgyülemlett zsíros maradékok okozzák. Ebben az esetben egy üveg kóla is segíthet, mivel foszforsavat tartalmaz.

Olcsó megoldások

Sokan nem is gondolnák, hogy milyen egyszerű a dugulás megszüntetése házilag, miközben egy szénsavas üdítőital árából meg lehet oldani, anélkül, hogy szerelőt kellett volna hívni. A sütőpor+ecet kombináció is beválhat, de ne feledkezzünk meg a szódabikarbóna+ecet+forróvíz receptjéről sem. Ha még mindig nem járnánk sikerrel, akkor is van rá lehetőség, hogy a dugulás megszüntetésére házilag. Még mindig ott vannak a bolti lefolyótisztítók. Figyelem! A védőfelszerelés viselése kötelező, mivel ezek maró, lúgos anyagot tartalmaznak, ami árthat a bőrnek, a szembe kerülve pedig csúnya károsodást okozhat. Szellőztetni sem árt, mert nem kellemes a belélegzésük.

 

Csőgörény használata

A dugulás megszüntetése házilag slaggal is megvalósítható. A nagy víznyomás segíthet eltávolítani a szennyeződést a csövekből. Ha ez sem segített, akkor szabadjára engedhetjük a csőgörényt, amiből nem árt egy minőségibb változatot beszerezni, mert azt könnyebb lesz használni. Akinek van otthon vizes takarítógépe, az megpróbálkozhat a szennyeződés kiszippantásával is. Még csak a mosogató kagylóról esett szó, de hasonlóan kell eljárni a zuhanytálca, kád és a padlóösszefolyó esetében is.