Csatornatisztítás profik segítségével

csatornatisztítás

Eldugult lefolyók nehezítik meg a mindennapokat? Hiába a méregdrága vegyi anyagok, csak nem múlik a probléma? A pumpálásnak és a vegyszereknek szoktunk adni néhány napot, ám ha többszöri próbálkozás is hiábavalónak bizonyul, akkor bizony nélkülözhetetlen a szakember segítsége. A csatornatisztítás azonban nem csak akkor lehet hasznos, ha már felütötte a fejét a probléma, hanem bizony megelőzés gyanánt is.

Van, hogy nem elég a házilagos megoldás

A makacs dugulások kialakulásához nem kell sok, és ha az odafigyelés hiánya szűk keresztmetszetű csövekkel is társul, akkor könnyen lehet, hogy a pumpálás nem hoz gyógyírt a bajra. Vannak, akik a természetes módszereket is igyekeznek bevetni a rendszer átjárhatóvá tételének érdekében, így előszeretettel választják az ecetet, a szódabikarbónát vagy éppen a bóraxot. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ha mindezek nem segítenek, akkor a még nagyobb baj elkerülése érdekében profit érdemes megkérni a csatornatisztítás feladatára.

Speciális eszközök és szakértelem

A duguláselhárító szakemberek speciális szerszámokkal és eszközökkel állnak rendelkezésre, melyekhez hozzáértés is társul. A területen szerzett tapasztalattal akár harminc perc alatt búcsút mondhatunk a makacs dugulásoknak. Ehhez gyakran alkalmazott módszer a kamerás cső-és csatornavizsgálat. A rendszer keresztmetszetének megfelelő kamerás eszközzel feltérképezhető, hogy hol, milyen problémával állunk szemben, és így célirányosan történhet a csatornatisztítás. A csak csőgörénynek nevezett eszköz spirális kialakítással szolgálja a mihamarabbi duguláselhárítást.csatornatisztítás

Segítség bontás nélkül

 

Sokan attól tartanak, hogy a csatornatisztítás csak bontással lehetséges. Ez nem csak az okozott felfordulás és az elhúzódott munkálatok miatt nem túl szimpatikus, hanem a várható költségek apropóján is. Jó hír azonban, hogy a dugulások nagy része gyorsan megszüntethető a megfelelő eszközökkel, és bontásra kizárólag csőtörés vagy repedés során kerül sor. Ha pedig ez utóbbiakról lenne szó, azok általában nem dugulással mutatkoznak meg, hanem például a falak átnedvesedésével. Tény az is továbbá, hogy ha a dugulást nem tudjuk megszüntetni házilag, akkor az ingatlan használhatóságának érdekében előbb vagy utóbb mindenképpen szakembert célszerű hívni.

Csatornatisztítás akár megelőzés gyanánt is

A csatornatisztítás akár a megelőzés érdekében is hasznos lehet. Ha tehát használt ingatlant vásároltunk, akkor megéri szakembert hívni, aki a kamerás cső-és csatornavizsgálattal átnézi a rendszert és tájékoztat annak állapotáról. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szaniterekbe ne kerüljenek oda nem illő tárgyak, hiszen a tapasztalatok szerint gyakran éppen ezek okozzák a makacs dugulásokat.”