Csatornakamera – a duguláselhárítás szeme

csatornakamera

A duguláselhárító természetesen nem végez illegális megfigyelést, és a csatornakamera sem titkos szerkentyű. Viszont a legalkalmasabb modern diagnosztikai eszköz, melyet a duguláselhárítás során bevetve feltérképezhetjük a szennyvízcsatorna és más vezetékek, csövek állapotát.

világi duguláselhárítás

Gyökérbenövés – laikus ilyesmire nem számít, csak duguláselhárító

És természetesen mindezt a burkolat, a talaj megbontása, ásása nélkül. Nem marad előtte titok, napvilágra kerülnek a dugulás okai, mértéke, a szerelési hiányosságok, a szakszerűtlen telepítés. Vagy például a statikai problémák is szembeszökően megmutatkoznak, amit alámosódás, vagy a csillárokat időnként meglebbentő, sőt az észre sem vett földrengés okoz.

De még mennyi minden okozhat ezeken túl is hajszálrepedést, dugulást, elzáródást a csövekben, a vezetékekben, például a gyökérbenövések, az elöregedett, törött, korrodált csövek. Ezeken aligha segít a duguláselhárítók régi harci eszköze, a WC-pumpa – elegánsabb nevén a gumiharang – bevetése.

A kamerás csővizsgálat előnyei – mire jó

  • A túl gyakran előforduló dugulások kiváló, mással aligha pótolható, kíméletes diagnosztikai eszköze.
  • Új építésű, illetve felújított épületek átadás előtti felülvizsgálata.
  • Ingatlanvásárlás, felújítás előtt áttekintendő a szennyvízvezeték állapota.
  • A társasházi gyűjtővezetékek tekintetében nagyon fontos a megelőzés, és a mielőbbi megoldás, hiszen az alsó szinteken élők fokozottabban vannak kitéve a szennyvízelöntés veszélyének.
  • Csatorna-nyomvonal feltérképezés, ideértve az aknák, tisztítónyílások „felfedezését”.
  • Talajnedvesedés, falnedvesedés, beázások, felázások, penészesedés esetén, amikor bontás, ásás nélkül szeretnénk utánajárni, hol szivárog pontosan a cső.
  • Bontás nélkül diagnosztizálhatunk, és javasolhatunk rá terápiát.
  • A felvételt bármikor fel tudja használni a későbbiekben (vitás ügyek…, biztosító…, a szükséges korrigálás, javítás érdekében egyeztethetünk a szakemberekkel…)

A csatornakamerázás ára

Telefonos egyeztetés alkalmával természetesen csak megközelítő, hozzávetőleges összeget tud adni a duguláselhárító cég, így a téma egyik specialistája, a Világi Duguláselhárítás sem. Pontosabb csatornakamera-díjjal csak a helyszíni felmérést követően lehetséges szolgálni.

 

A csatornakamerázás ára több tényezőtől függ: a csatorna átmérője, hossza, milyen állapotban van a vezeték. Fontos kérdés, hogy szükség van-e a folyamat előtt csatornatisztításra, a magasnyomású WOMA bevetésére, esetleg más eszközre, fizikai munkára.

Jó tudni, hogy egyes biztosítók térítik (legalább részben) a csatornakamera vizsgálat díját az általunk kiállított számla ellenében. A csalódások elkerülése érdekében erről mindig érdemes egyeztetni a biztosítónkkal!