Csatorna tisztítás: gyors megoldás szakemberrel

csatorna tisztítás

A ház körül előforduló feladatok gyakran meghaladják saját képességeinket. Nem ritka az sem, hogy nincs elég idő arra, hogy magunk végezzük el azokat. Ilyenkor érdemes mihamarabb szakembert hívni, mielőtt még nagyobb problémával szembesülünk. Nem kivétel ez alól a csatorna tisztítás sem, mely többféle feladatot rejt magában.

Az ereszcsatorna eldugulása megakadályozza annak optimális funkcionálását

A dugulás pedig igen könnyen megtörténik, elegendőek hozzá a lehullott falevelek, az abban fészkelő állatok és a szél sodorta por. Gyakran nincsen a háztartásban megfelelő méretű létra sem, mellyel biztonságosan elérhető lenne az ereszcsatorna. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor célszerű profi csapatot hívni a feladatra.csatorna tisztítás

Más a helyzet akkor, ha a szennyvíz csatorna tisztítása kerül fókuszba

A kertben a föld alatt húzódó rendszer gyakran éppen a kerti növények, fák gyökérzetétől sérülnek meg. Ha ezek bekúsznak az apró repedéseken, akkor hamarosan csőtörés következhet be. Ennek biztos jele, ha esőzések során visszafelé folyik a szennyvíz a lakásba.

 

A toalett esetében azonnali beavatkozás szükséges, ugyanis a teljes lakás higiéniáját veszélyezteti az, ha a szennyvíz feltör. A probléma sajnos gyakoribb, mint gondolnánk, ezért nagyon fontos, hogy a kertépítés során vegyük figyelembe, merre húzódnak a szennyvíz vezetékek.csatorna tisztítás

A csatorna tisztításra szakosodott profik nem csak duguláselhárítás terén nyújtanak hatékony segítséget, hanem akkor is, ha a kerti csőtörést kell gyorsan megoldani. S hogy létezik-e bármilyen megoldás a növények körültekintő elhelyezésén túl? Nem ritka, hogy használt ingatlant vásárolva tulajdonképpen nem is tudjuk, merre vannak a csövek, hol húzódnak.

Ilyenkor a duguláselhárítással foglalkozó cégeket érdemes keresni. A kamerás cső-és csatornavizsgálat lehetővé teszi, hogy a teljes rendszert átvizsgálhassa a profi, s így a legapróbb hibákra is felhívhatja a figyelmet.